Tojásfestés körömlakkal. Ugye neked is van felesleges körömlakkod?
2017. március 16. írta: 24post

Tojásfestés körömlakkal. Ugye neked is van felesleges körömlakkod?

Mindenkinek van otthon biztosan alighasznált, kicsit öreg körömlakkjai, amit tartogatunk mert jó lesz az még, de mégsem használjuk. Sokszor beleszeretek egy-egy színbe, amit nagy lelkesedéssel használok pár alkalommal, majd megy a többihez. Ne dobjátok ki, mert húsvétra felhasználhatjátok tojásdíszítéshez. (és akkor nincs az az érzés hogy pocsékoljuk a körömlakkot) :)








Hozzávalók:


  • körömlakk minden féle színben
  • víz (szobahőmérsékletű)
  • műanyag tál (amit nem sajnálunk)
  • fogpiszkáló
  • tojás a festéshez
  • gumikesztyű (ha nem akarjuk hogy az ujjunk körömlakkos legyen)
Elkészítés:

A tálba öntsünk szobahőmérsékletű vizet, majd csepegtessünk bele a körömlakkból óvatosan, lassan hogy lehetőleg a körömlakk maradjon a víz felszínén. Többfajta színt használjunk és óvatosan egyengessük el egy fogpiszkálóval hogy márványos hatást kapjunk.
Húzzuk a kesztyűt a kezünkre, majd fogjuk meg a tojást úgy, hogy minél kisebb részt takarjon az ujjunk. Mártsuk bele a tojást hogy ellepje, tartsuk benne (ne engedjük el) pár másodpercig majd emeljük ki és tegyük olyan helyre ahol nem érintkezik sokat. Én erre vagy egy keskeny peremű poharat szoktam használni, amire rárakom, vagy lehet parafába gombostűket szurkálni és arra helyzni a tojásokat.


Tipp: Nyugodtan rakd el a körömlakkot jövőre is vagy hogy ne pocsékolj (még sokmindenre használható), felhasználhatod ugyanezt a módszert unalmas, egyszínű fehér poharaknál is. Én a poharak alját szoktam belemártani ferdén, nem szabályosan.



Ha elkészültetek vele, osszátok meg velünk itt vagy a Facebookon hogy tudjunk egymással ötletelni.




A bejegyzés trackback címe:

https://unnepitippek.blog.hu/api/trackback/id/tr4112474689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása