Milyen a tökéletes sonka?
Nektek is fejtörést okoz a tökéletes sonka vadászat?
Nálunk úgy kezdődik hogy minden évben megkérdezzük a várható vendégsereget hogy melyik sonkát szereti. A főtt sonkát vagy a füstöltet. Hát persze hogy a válasz: mindkettőt! :)
Tehát mielőtt elindulunk megvenni mindkét fajta sonkát az interneten böngésszük az árakat és véleményeket, majd 1-2 szakács ismerősünktől tudakolózunk hogy ugyan melyiket válasszam. Hát persze hogy egyiket sem ajánlják. Hamar meg is tudjuk hogy bizony a bolti sonka átesik egy szupergyors pácoláson és annyi.
Helyette elküldenek a piacra és milyen igazuk van, hiszen az igazi házi sonkának bizony nincsen párja.Az biztosan nem látott nitritet és mindenféle ismeretlen tartósítószert. Mert ugye a füst ízű, sem egyenlő a füstölttel.
Tehát egy szónak is száz a vége, irány a piac és abból is a vidékibb fajta.
Holnaptól irány a piac!