A tökéletes sonka nyomában
2017. április 12. írta: 24post

A tökéletes sonka nyomában

Milyen a tökéletes sonka?


Nektek is fejtörést okoz a tökéletes sonka vadászat?
Nálunk úgy kezdődik hogy minden évben megkérdezzük a várható vendégsereget hogy melyik sonkát szereti. A főtt sonkát vagy a füstöltet. Hát persze hogy a válasz: mindkettőt! :)




Tehát mielőtt elindulunk megvenni mindkét fajta sonkát az interneten böngésszük az árakat és véleményeket, majd 1-2 szakács ismerősünktől tudakolózunk hogy ugyan melyiket válasszam. Hát persze hogy egyiket sem ajánlják. Hamar meg is tudjuk hogy bizony a bolti sonka átesik egy szupergyors pácoláson és annyi.
Helyette elküldenek a piacra és milyen igazuk van, hiszen az igazi házi sonkának bizony nincsen párja.Az biztosan nem látott nitritet és mindenféle ismeretlen tartósítószert. Mert ugye a füst ízű, sem egyenlő a füstölttel.

Tehát egy szónak is száz a vége, irány a piac és abból is a vidékibb fajta.
Holnaptól irány a piac!

A bejegyzés trackback címe:

https://unnepitippek.blog.hu/api/trackback/id/tr312474667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása