Hogyan készül a tartósítószermentes bodza szörp?
2017. május 30. írta: 24post

Hogyan készül a tartósítószermentes bodza szörp?

Tartósítószermentes, fél óra alatt elkészíthető és akár egy évig is eláll...kell ennél jobb?

bodza.jpg

 

Hozzávalók:

Bodzavirág 80db

Citrom 7 db

Citromlé 7dl

VÍz 2,5 L

Cukor 5kg

 

A vizet felteszem melegedni, majd lassan adagolom bele a cukrot. Addig melegítem még áttetsző lesz, de vigyázzunk hogy ne forraljuk fel.

A citromot megmosom(alaposan) majd karikákra vágom héjastól.A bodza virágait ne mossuk le, mert kimossuk belőle a lényeget (ehhez persze fontos hogy tiszta, ne poros helyről szerezzük be)  Figyeljünk arra hogy a bodzának csak a virágait használjuk. Ha a cukor felszívódott belerakhatjuk a citromkarikákat és a citromlét.Legyen még meleg a víz mikor belerakjuk a citromlevet. Aztán mehetnek bele a bodza virágok, amit benn is hagyunk 5 teljes napig.Ezt mindennap meg kell kevergetni. Ha letelt az 5 nap, leszűrjük.

Az üvegeket amibe beleöntjük először csíramentesítjük,nagyon fontos hogy tiszta legyen, majd gézlapot rakunk egy tölcsérre és beleöntjük a szörpöt.

Akár egy évig is eláll és hűteni sem kell. 5-6 liter lesz belőle.

Óvjuk azért a napos, meleg helyektől.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://unnepitippek.blog.hu/api/trackback/id/tr412552135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása