5 tipp a természetes tojásfestéshez Tojásfestés nélkül nincs Húsvét 2. rész
2017. március 10. írta: 24post

5 tipp a természetes tojásfestéshez Tojásfestés nélkül nincs Húsvét 2. rész

Nemcsak étel/tojásfestékkel lehet festeni, hanem természetesen is.


Íme, 5 példa, ha természetesen szeretnénk festeni a tojásokat.


Ne feledjétek a tojásokat gondosan megtisztítani. Egyszerűen csak mossátok meg a tojásokat langyos/meleg mosogatószeres vízzel. Ezzel a tojásokat zsírtalanítjátok is, ezáltal egyenletesebb lesz a színe.


Fotó:Pinterest

  1. Ha sötétbarna színt szeretnél elérni, akkor használjatok lila hagymát a főzethez.
  2. Barnáspiros színt a vöröshagyma héjából készült főzettel tudtok elérni, amit lehet világosítani egészen élénk sárgás színig, ha a főzethez timsót adtok. A sárgás színt egyébként kurkumával is elérhetitek.
  3. Zöld színt a fekete bodza bogyóiból tudtok elérni.
  4. Kék színhez használj vörös káposzta főzetet, ne ijedj meg, ha nem kék lesz a főzet vize, hanem bíbor színű, a tojás ettől még kék lesz. minél több káposztát főzöl, annál intenzívebb színt érsz el.
  5. Rózsaszínű tojásokat is lehet készíteni, ha csipkebogyó főzetet készítesz. Ügyelj arra, hogy a főzet sűrű legyen és lehetőleg szárított csipkebogyót használj.
Fotó:Pinterest


A bejegyzés trackback címe:

https://unnepitippek.blog.hu/api/trackback/id/tr6512474695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása